04/03/2020 09:03
СЦГІ та Фонд доктора Муквеге вчили постраждалих жінок інформувати про сексуальне насилля в ході воєнних дій задля його запобігання

Фото: Dr. Denis Mukwege Foundation

Фото: Dr. Denis Mukwege Foundation

З 1 по 3 березня в місті Києві пройшов навчальний тренінг для Української мережі жінок, які пережили сексуальне насилля в ході воєнних дій. Навчання було організовано Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно з Фондом доктора Деніса Муквеге за підтримки Knowledge Platform Security & Rule of Law.

Під час заходу жінки, які пережили насилля в ході воєнних дій на Сході України, вчилися інформувати представників правоохоронних органів та військових про причини, прояви та наслідки сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом.  Жінки вчилися  доносити ідею про те, що військові і поліцейські мають грати важливу роль у запобіганні та припиненні такого насильства.

Досвідом просвітницької діяльності з запобігання сексуального насилля в ході воєнних дій з учасницями тренінгу поділилася жертва насилля в ході конфлікту в Уганді Грейс Акан.

Отримані знання жінки планують застосувати під час своїх перших тренінгів у вищих навчальних закладах для майбутніх офіцерів ЗСУ і працівників правоохоронних органів України.