27/06/2020 18:06
В День Конституції документальний фільм про полонених «Крихка Свобода» покажуть на  регіональних каналах Суспільного телебачення

28 червня, в День Конституції України документальний фільм про полонених «Крихка Свобода» покажуть на регіональних каналах Суспільного телебачення.
В неділю, 28 червня о 15:48 документальний фільм "Крихка свобода" транслюватимуть на телеканалі UА:КРИМ,  о 20:30 фільм показуватимуть на UA: Донбас, UA: Одеса, UA: Харків, UA: Дніпро, UA: Житомир, UA: Буковина, UA: Вінниця, UA: Чернігів, UA: Закарпаття, UA: Запоріжжя, UA: Кропивницький, UA: Львів, UA: Миколаїв, UA: Полтава, UA: Суми, UA: Рівне, UA: Тернопіль, UA: Херсон, UA: Поділля, UA: Черкаси.

«День Конституції – це привід не лише радіти своїм конституційним правам, але й привід замислитися над тим, що ми можемо зробити для українців, які перебувають під тимчасовою окупацією, і чиї фундаментальні права порушуються щоденно», - зазначив Голова «Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Документальний 35-хвилинний фільм був створений правозахисниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив разом з документалістами DocNoteFilms.

У фільмі розповідається історія 5 осіб, які пережили незаконне ув’язнення у підвалах захопленої Луганської обласної державної адміністрації. Основою для зйомок фільму послугувала інформація, зібрана правозахисниками для аналітичного звіту «За ґратами будинку «уряду ЛНР», про факти катування і жорстокого поводження.

Напередодні, 15 червня фільм транслювався на телеканалі UA: Перший та UA: Культура.