09/07/2020 13:07
СЦГІ шукає партнерів для організації показів мандрівної виставки «На зламі»

 

Східноукраїнський центр громадських ініціатив шукає партнерів для показу інтерактивної виставки «На зламі» про зміни в житті цивільного населення в ході війни на Донбасі.

Дедлайн подачі заявок – до 24 липня включно. Заявки будемо розглядати по мірі надходження. Якщо у вас є можливість організувати відкриття раніше – це також можливо, ми готові привезти виставку у ваше місто вже з 16 липня.

Хочете долучитися до дискусії про війну та мир в Україні? У вас є музей чи бібліотека і ви шукаєте можливість оживити ваш простір? Ставайте організатором виставки «На зламі»: ми привеземо виставку у ваше місто та спільно сплануємо інтерактивні заходи на основі виставки.

Для кого цей проект?

Для громадських активістів, працівників музеїв, бібліотек, закладів освіти та культури, які прагнуть стимулювати дискусію про наслідки війни та шукати моделі постконфліктного врегулювання.

Про виставку:

«На зламі» поєднує особисті історії постраждалих разом з інфографікою та відеоісторіями, що містять відверті свідчення людей, які пережили невизначеність та страх, розрив з власними сім’ями, вимушену міграцію та життя у беззаконні.

10 міст України, понад тисяча відвідувачів – «На зламі» не лише виставка, а й мистецький простір, створений для осмислення теми війни в Україні, впливу збройного конфлікту на цивільне населення. Кожен показ виставки передбачає дискусії щодо умов відновлення миру на Сході України та широкого кола інших гострих проблем пов’язаних із конфліктом.

Карантин не стане на заваді – ми готові показати виставку у публічних просторах, на центральних площах та вулицях міста, щоб привернути якомога більше уваги до проблеми життя цивільного населення в умовах війни (приклад, див. нижче фото з Житомира)

Про покази у попередніх містах можна дізнатися тут:

Київ, музей «Золоті ворота» - http://bit.ly/2WFRmtl

Київ, бібліотека КПІ - http://bit.ly/36z51qE

Сєвєродонецьк, Луганська обласна цивільно-військова адміністрація – http://bit.ly/2PKLQV9

Слов’янськ, Центральна міська бібліотека - http://bit.ly/2NcEfNa   

Кропивницький, обласна універсальна наукова бібліотека - http://bit.ly/33nooSD

Житомир, вулиця Михайлівська / Житомирська міська рада - https://bit.ly/3e8n6OV

Що ми очікуємо від місцевих партнерів?

  • організація показу виставки (тривалістю від 3-х до 4-х тижнів) у відвідуваному місці з наявною охороною, освітленням, розетками та площею понад 60 квадратних метрів;
  • організація презентації виставки та її подальша підтримка інтерактивними заходами (екскурсії, обговорення, перформанси тощо; місцеві партнери мають забезпечити щонайменше проведення публічного відкриття виставки).
  • на період  карантинних обмежень – презентація виставки на відкритому повітрі з дотриманням усіх заходів безпеки; решту часу виставка може перебувати у відвідуваному приміщені без додаткових публічних заходів;
  • висвітлення відкриття виставки у місцевих ЗМІ;
  • періодична перевірка цілісності виставки та належної роботи всіх екранів, аналіз відвідуваності та характеру взаємодії глядачів із виставкою;
  • комунікація з проектною командою Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Що ми пропонуємо?

  • компенсація організаційних витрат;
  • інформаційна та методична підтримка показів виставки;
  • рекламна підтримка відкриття виставки у соціальних мережах;
  • забезпечення навчально-методичними матеріали (зокрема посібник для екскурсоводів та організаторів);
  • доставку виставки «На зламі» у ваше місто.

Зацікавлені організації просимо заповнити заявку на партнерство та надіслати на email: jfpcoalition@gmail.com. Останній день подачі заявок: 24липня 2020 року включно.

Посилання на форму заявки: https://bit.ly/2OaYdb2  

Інформація про проект:

Виставка спроектована в рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – не насильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу» організаціями - членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» за підтримки німецької організації Kurve Wustrow. Мета проекту – стимулювати суспільну дискусію про наслідки війни та порушень прав людини, в тому числі через різноманітні комунікаційні продукти, що базуються на задокументованих свідченнях постраждалих.

Організатори:

Східноукраїнський центр громадських ініціатив — неприбуткова організація, яка займається документуванням порушень прав людини в ході війни на Сході України, правовою допомогою жертвам конфлікту. Команда СЦГІ має намір зібрати якнайбільшу кількість доказів про злочини, скоєні під час збройного конфлікту на Донбасі, щоб винуватці понесли справедливе покарання.