14/09/2018 16:09
Про залучення дітей у збройний конфлікт розкажуть на HDIM

Щорічна міжнародна конференція країн-учасниць ОБСЄ, що триває у Варшаві з 10 по 21 вересня, складається з десятків зустрічей і презентацій. 18 вересня відбудеться сайд-івент, організований членами коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі». Темою цього дня стане: «Гуманітарні і соціальні наслідки збройного конфлікту на Донбасі».

Учасники обговорять питання втрат цивільного населення і зруйнованого житла, залучення дітей у збройний конфлікт і пов’язані з цим наслідки, доступ до освіти, пенсійні виплати для внутрішньо-переміщених осіб  та інші соціально-гуманітарні проблеми, що виникли із початком збройного конфлікту на сході України.

З презентаціями виступлять представники організацій-членів Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі». Дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив Ганна Куровська виступить із дослідженням ролі Російської Федерації і її агентів у залучення дітей до збройного конфлікту.

"Ми проаналізували понад 50 сторінок в соцмережах, більше 90 інтерв'ю й інформацію з медіаресурсів. Завдяки цьому нам вдалося побачити злочинну мережу залучення дітей у збройний конфлікт. До військової підготовки дітей з тимчасово окупованих територій, окрім локальних організацій, причтені такуж урядові і неурядові організації з РФ. Власне ці результати дослідження я і збираюся презентувати на сайд-івенті", - говорить дослідниця.