21/11/2018 17:11
Як правильно гуглити? В СЦГІ відбувся тренінг з OSINT-технік

20 листопада з ініціативи Східноукраїнського центру громадських ініціатив було проведено тренінг з вивчення OSINT-технік.

Тренер Роман Радейко провів для організацій, які займаються документуванням порушенням прав людини, тренінг з вивчення технік розвідки на основі аналізу відкритих джерел інформації (OSINT)

Учасники опанували форми збору та аналізу інформації, ознайомилися з ризиками при використанні OSINT-технік.

Тренер поділився механізмами пошуку та аналізу інформації. Детально і поетапно Роман Радейко охарактеризував особливості дослідження url-адрес для виявлення прихованої інформації та показав механізми використання ідентифікаторів для онлайн-пошуку.

Одним із питань, що були розглянуті на тренінгу, були алгоритми пошуку інформації. Серед яких: геолокація дописів, зображення і відео, пошук IP-адрес.Роман Радейко також наголосив на вмінні відрізняти фейк від правдивої інформації, підказавши перелік сайтів, які допускають поширення неправдивої інформації.

 Серед учасників були представники СЦГІ, УГСПЛ, Донбас-SOS, Восток-SOS та документатори інших міст (Бахмут). Тренінг сприяв напрацюванню механізмів для пошуку інформації документаторами і журналістами.