11/12/2018 14:12
Як правозахисники СЦГІ відзначили День прав людини

10 грудня правозахисники відзначають 70 років прийняття Декларації прав людини. Цій даті присвячено кілька заходів про права людини. У них взяли участь правозахисники Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

У межах Національної правозахисної НеКонференції 9 грудня з ініціативи документаторів Східноукраїнського центру громадських ініціатив було проведено тематичну майстерню «Документування порушень прав людини на Сході України та в Криму: як дати правильні відповіді на виклики сьогодення?». Правозахисники обмінялися досвідом документування, обговорили виклики і проблеми та поділилися механізмами співпраці з державними органами.

До 70-річчя прийняття Декларації прав людини в кулуарах Верховної Ради України провели виставку досліджень правозахисних організацій. Серед численних тематичних заходів були представлені і дослідження Східноукраїнського центру громадських ініціатив, пов’язані з проблемами дітей на території збройного конфлікту. Відвідувачі, експерти та представники Верховної Ради із зацікавленням ознайомлювалися з дослідженнями, що проводять у СЦГІ. 

У День прав людини в Гаазі обговорювали питання Ратифікації Римського Статуту. Участь в обговоренні цього питання взяла Наталія Гриценко, дослідниця СЦГІ. Разом з експертами інших організацій правозахисники обговорили необхідні кроки в боротьбі з безкарністю за тяжкі злочини в Україні.

 

День прав людини – день, коли концентруються заходи з метою ще раз наголосити на головному.  Однак не варто забувати, що права людини не одноденні, і порушувати їх ніхто не в праві.