14/12/2018 17:12
Черкащани відвідали покази фільму "Крихка Свобода"

13 грудня фільм про полонених "Крихка Свобода" глядачі побачили двічі. Автори фільму завітали до Черкас на запрошення міської адміністрації та місцевих активістів. У кінотеатрі "Україна" відбулися два покази фільму.

Тему незаконного ув'язнення на сході України важливо підіймати на широкий загал. Тож нині показали фільм і в центральному регіоні країни.  "Це фільм, в першу чергу, про історію людини", - неодноразово наголошує режисер фільму Костянтин Кляцкін. Саме історії колишніх полонених чоловіків і жінок команда кожного разу правгне донести до глядача. У документальному кіно історію можна донести найчеснішим способом, без цензури і конструйованих образів.

Герої фільму "Крихка Свобода" потрапили до підвалу Луганської ОДА за свою українську позицію в умовах самопроголошеної "ЛНР". Документатори Східноукраїнського центру громадських ініціатив, які сформували свідчення постраждалих у звіт "За ґратами будинку "Уряду ЛНР", знають численні історії полону. Юристи Центру намагаються, за можливості, надати юридичну допомогу потерпілим.

Вечірній показ фільму відвідали ті, хто обрав своєю місією порятунок людей, - студенти Черкаського інституту пожежної безпеки. Для майбутніх пожежних і звичайних містян фільм справив сильне враження.

Наступні покази заплановані в Києві і Харкові. Саме в цих містах і було знято частини фільму.