12/06/2020 10:06
Фільм про полонених «Крихка Свобода» покажуть на телеканалі «UA: Перший»

В суботу, 13 червня о 21:23 на телеканалі «UA: Перший» покажуть фільм про полонених «Крихка Свобода». Опісля трансляції на телеканалі відбудеться обговорення фільму та проблем колишніх полонених.

Документальний 35-хвилинний фільм був створений правозахисниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив разом з документалістами DocNoteFilms.

У фільмі розповідається історія 5 осіб, які пережили незаконне ув’язнення у підвалах захопленої Луганської обласної державної адміністрації. Основою для зйомок фільму послугувала інформація, зібрана правозахисниками для аналітичного звіту «За ґратами будинку «уряду ЛНР», про факти катування і жорстокого поводження.

На кіноекрані «Крихку Свободу» вперше презентували 10 жовтня 2018 року. Відтоді покази  фільму відбувалися в українських містах та закордоном. Минулого року, на День Конституції України у вільному доступі з’явилася україномовна версія фільму, а на  День прав людини творці презентувати англомовну версію. Тепер черга дійшла до телеекранів.

Трансляція фільму буде доступна за посиланням.