24/09/2020 11:09
СЦГІ провів психологічний тренінг для документаторів порушень прав людини, вчинених в ході війни на Донбасі

18 вересня в м.Київ «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» провів психологічний тренінг «Навички ефективної комунікації з потерпілими. Профілактика емоційного вигорання фахівців» для документараторів порушень прав людини, вчинених в ході війни на Донбасі.

Тренінг провела практичний психолог, фахівець по роботі з шоковою травмою та ПТСР, координаторка психологічного напрямку Центру ментального  здоров’я ветеранів при ДЗ «Госпіталь ветеранів війни «Лісова Поляна» Тетяна Сіренко.

Під час тренінгу документатори підвищили навички ефективної та нетравматичної комунікації з потерпілими під час проведення документування. Обговорили методи психологічної допомоги респонденту, якщо під час інтерв’ю йому стало зле.  

 «Документування – це важливий психологічний момент. Без цього не буде відновлення справедливості для постраждалих. Навіть надії на те, що вона відновиться. Вона і зараз не дуже велика, але принаймні якщо ці факти задукоментовано, то вони точно не забудуться», - наголосила Тетяна Сіренко на важливості документування для постраждалих. 

Друга частина тренінгу була присвячена профілактиці емоційного вигорання у документарорів, адже вони працюють з емоційно-важкими темами, формуванню навичок самодопомоги.

Учасниками  тренінгу стали фахівці «Східноукраїнського центру громадських ініціатив», БФ «Восток SOS» та УГСПЛ.