28/05/2019 15:05
«На Зламі»: в Києві відкриється виставка про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі

3 червня о 13:00 в  приміщенні музею «Золоті ворота» (вул. Володимирська, 40А) відбудеться презентація мандрівної виставки «На Зламі». Виставка розповідає про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі.

Показ організує громадська організація Східноукраїнський центр громадських ініціатив за підтримки німецької організації Kurve Wustrow в рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу».

У проекті із створення виставки також взяли участь організації-учасники Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі»: БФ «Восток СОС», ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Громадський центр правозахисних досліджень», ГО «Громадський Комітет захисту конституційних прав та свобод громадян», Кризовий медіацентр «Сіверський Донець».

Виставка «На Зламі» намагається поєднати особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку конфлікту на сході України. 

Виставка демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, руйнування сімейних зв’язків та звичного способу життя. З іншого боку, «На Зламі» акцентує увагу глядачів на глибших проблемах, які торкнулися українців: атомізації суспільства, демографічних змінах в Донецькій та Луганській областях, дилемі «залишитися чи повернутися».

Побачити виставку можна з 3 до 9 червня у музеї «Золоті ворота». Заплановано, що з середини червня з виставкою можна буде ознайомитися у бібліотеці Київського політехнічного інституту. Після цього виставка вирушить на схід України.

Запрошуємо зацікавлених журналістів та громадських активістів на відкриття виставки. Кількість учасників презентації обмежена. Вхід за запрошеннями. Зацікавлених просимо зареєструватись за посиланням до 15:00 31 травня: https://forms.gle/ctU2ezyjfuXAV4869

З питань організації звертайтесь будь ласка до менеджера проектів Східноукраїнського центру громадських ініціатив Антона Удовенка: +38 073 03 32 902, anton.udovenkoo@gmail.com.