22/07/2019 19:07
У Сєвєродонецьку відбудеться відкриття виставки «На Зламі»

25 липня о 16:00 в холі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (проспект Центральний, 59) відбудеться презентація мандрівної виставки «На Зламі» про зміни в житті цивільного населення внаслідок війни на Донбасі.

Перед подією, 25 липня о 15:15 у приміщенні Кризового медіацентру «Сіверський Донець» організатори показу та співавтори проведуть спільну прес-конференцію, яка буде присвячена відкриттю виставки.

Показ організовує громадська організація Східноукраїнський центр громадських ініціатив спільно з Кризовим медіацентром «Сіверський Донець» за підтримки німецької організації Kurve Wustrow в рамках проекту «Уповноваження громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницькі шляхи вирішення жорстокого минулого Донбасу».

У проекті із створення виставки також взяли участь організації-учасники Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі»: БФ «Восток СОС», ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Громадський центр правозахисних досліджень», ГО «Громадський Комітет захисту конституційних прав та свобод громадян».

Виставка «На Зламі» намагається поєднати особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку конфлікту на сході України. 

Виставка демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, руйнування сімейних зв’язків та звичного способу життя. З іншого боку, «На Зламі» акцентує увагу глядачів на глибших проблемах, які торкнулися українців: атомізації суспільства, демографічних змінах в Донецькій та Луганській областях, дилемі «залишитися чи повернутися».

Побачити виставку можна з 25 липня по 7 серпня у холі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Запрошуємо зацікавлених журналістів та громадських активістів на відкриття виставки. Кількість учасників презентації обмежена. Зацікавлених просимо зареєструватись за посиланням до 18:00 24 липняhttps://forms.gle/DgTi3Lev8y8DW8QV8  

З питань організації звертайтесь будь ласка до Сергія П'ятниці: +380997144665, purgesever2014@gmail.com.