31/10/2019 23:10
4 листопада відбудеться прес-конференція: "Колишні полонені вимагають справедливості"

Суд призупинив провадження щодо прокурора т.зв. ЛНР, якого звинувачують у катуваннях і позасудових стратах


4 листопада  о 13.00 у прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна» (вул. Рейтарська, 8/5а) відбудеться прес-конференція на тему: «Колишні полонені вимагають справедливості. Суд у Луганській області призупинив провадження щодо прокурора т. зв. ЛНР, якого звинувачують у катуваннях і позасудових стратах». У прес-конференції візьмуть участь колишні ув’язнені, які незаконно утримувались в приміщенні захопленої Луганської ОДА та правозахисники Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Колишній  офіцер СБУ Аркадій Корнієвський, якого звинувачують у катуваннях та вбивствах полонених в захопленій Луганській ОДА, може уникнути покарання. Такі наслідки може мати рішення суду в Луганській області, який призупинив провадження у справі.

Корнієвський в різний час обіймав посаду слідчого та прокурора так званої ЛНР. Його звинувачують в тому, що він безпосередньо причетний до катувань і позасудових страт незаконно ув’язнених в підвалах захопленої Луганської ОДА. . Колишні полонені дали свідчення про це Військовій прокуратурі України. Також їхні історії були представлені  правозахисниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив в аналітичному звіті «За гратами будинку уряду ЛНР» та фільмі «Крихка Свобода».

Водночас, на п’яту річницю свого звільнення постраждалі втрачають надію у відновленні справедливості.

Які наслідки матиме рішення суду? 

Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями або за телефоном (063) 959-95-51.