02/05/2018 08:05
Що означає «відновлення справедливості» для жінок та дівчат, які постраждали у збройному конфлікті: громадське обговорення

Запрошуємо зацікавлених на громадське обговорення в Маріуполі (30 травня, 2018 року).

30 травня 2018 року «Східноукраїнський центр громадських  ініціатив» у рамках діяльності правозахисної Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» за підтримки Урядової уповноваженої з питань гендерної політики організовує в м. Маріуполь громадське обговорення на тему «Відновлення справедливості для жінок та дівчат, які постраждали у збройному конфлікті на сході України».

Перша частина заходу буде присвячена презентації та обговоренню звіту «Війна без правил: гендерно-обумовлене насильство, пов’язане зі збройним конфліктом на сході України». 

У другій частині планується обговорити, як учасники події розуміють відновлення справедливості у контексті конфлікту,  які  бачать  перешкоди для цього та можливі шляхи для їхнього подолання.

У заході візьмуть участь жінки та дівчата, що постраждали під час збройного конфлікту (родичі загиблих та зниклих безвісти; жінки та дівчата, які утримувалися в незаконних місцях несвободи або піддавалися різним формам насильства; особи, що втратили майно внаслідок військових дій тощо).

До участі також запрошені представники органів державної влади - військової прокуратури, поліції, судів, органів соціального захисту, представників ЗСУ.

Громадське обговорення організовуються за сприяння та участі Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко.

Результатом проведення заходу має стати напрацювання рекомендацій для державних та недержавних інституцій для сприяння відновленню справедливості для постраждалих внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Запрошуємо до участі в заході постраждалих жінок та дівчат, журналістів та представників громадянського суспільства.

Кількість учасників заходу обмежена. Вхід – за індивідуальним запрошенням. Якщо Ви зацікавлені у заході – будь ласка, заповніть реєстраційну форму до 24 травня 2018 року.

Запрошені учасниці та учасники самостійно покривають витрати, пов’язані із участю у заході. Організатори мають можливість покрити витрати для обмеженої кількості учасників.

Якщо для участі в заході Вам необхідна компенсація витрат - будь ласка, заповніть реєстраційну форму до 11 травня 2018 року.

Захід проводиться за підтримки Шведського інституту та Державного департаменту США.

                                

 

Контакти:

Каріна Дорошенко,
Східноукраїнський центр громадських ініціатив
Тел.: + 38 063 681 65 81